Waarom beginnen
met vapen?
E-Sigaretten 95% veiliger dan roken?

De Engelse kranten hebben groot nieuws omtrent Vapen en E-sigaretten in het algemeen. Na intensief onderzoek is een 111-pagina’s tellend rapport opgesteld waarin wordt geclaimd dat “e-sigaretten 95% veiliger zijn dan traditioneel roken”. In het Verenigd Koninkrijk sterven jaarlijks namelijk 76.000 mensen door het roken van traditionele sigaretten.

Dit zou teruggebracht kunnen worden naar 4.000 stervelingen. Hoge gezondheids-ambtenaren zijn nu zelfs aan het onderhandelen om E-sigaretten gratis ter beschikking te stellen aan rokers, middels de zorgverzekering.

Het onderzoek (pdf)
Ontdek de
verschillen
Vaping
Sigaret
VGTeer
PGCO
NicotineCyanide
Aroma'sAceton
40+ Giftige stoffen
Nicotine
Vapen is het gebruik maken van een elektronische sigaret. Een elektronische sigaret is een apparaat dat een vloeistof met geur- en smaakstoffen omzet in damp die men kan inhaleren. Er zijn verschillende smaken vloeistof (e-liquid) waar eventueel nicotine in zit. Of er wel of geen nicotine in zit, hangt af aan de voorkeur van de gebruiker.
Het roken van een sigaret is het proces waarbij verbranding van tabak plaatsvindt, daarbij komt er vuiligheid als ammoniak, fosfor en lood vrij. Tijdens deze verbranding komen er nog veel meer schadelijke stoffen vrij. In tabaksrook zit een massa aan chemische stoffen, wel meer dan 4000. 250 ervan zijn schadelijk en ten minste 50 ervan kunnen kanker veroorzaken.
Spike van
Di-rect
Another happy VAPR
E-liquid, wat is het?
E-liquid is de vloeistof die je gebruikt in een Tank van een device of POD van een POD-systeem. E-liquid wordt door middel van een verwarmingselement (batterij) in het apparaat, opgewarmd en veroorzaakt dampvorming. Deze dampvorming kan geïnhaleerd en uitgeblazen worden. E-liquid bestaat uit VG, PG en Aroma’s en is er in verschillende soorten en smaken, zoals fruit, tabak, gebak, snoep en menthol. E-liquid is verkrijgbaar in verschillende Nicotine sterktes. Voor een regulier/standaard device is dat: 0/3/6/12/18 MG Nicotine. Voor een POD-systeem is dat 10mg en 20mg Nicotine Salts. Waarmee 10mg een lichte variant is (light) en 20mg een sterkere variant is (medium).
Meer weten?
Nicotine? Hoeveel dan?
Zoals algemeen bekend is nicotine de (belangrijkste) verslavende stof die in een sigaret en e-sigaret voorkomt. Aan de hand van hoeveel je rookt, kun je bepalen hoeveel nicotine er in jouw e-liquid gaat. Er zijn verschillende soorten Nicotine sterktes in e-liquid. De meest voorkomende zijn: 3mg, 6mg, 12mg en 18mg. Naast reguliere e-liquid, heb je nu ook Nicotine Salts. Een vernieuwde soort nicotine. Nicotine Salts zijn verkrijgbaar in 10mg en 20mg. Waarbij 10mg voor de lichte roker is en 20mg voor de sterkere/zwaardere roker.

BEKIJK DOCUMENTAIRE: THE NICOTINE MISCONCEPTION
Hoe mijn zoon mij van het roken afhielp

Verleden jaar maart (2014) kwam mijn zoon op bezoek en nam voor mij een kado mee, het was een etui waarin 2 e-sigaretten zaten. Ik was net terug van een verre vakantie en had 4 sloffen belasting vrije sigaretten bij mij...je weet hoe dat voelt: rijk! De sigaretten waren al zo verschrikkelijk duur en met 4 sloffen kon ik weer even vooruit.

Mijn zoon had al eerder verteld hoe een collega van hem van het roken was afgekomen en hij was erg enthousiast..Hij had mij al eerder gevraagd om het eens uit te proberen. Maar ik, eigenwijs dat ik was, dacht bij mijzelf dat het ooit er wel eens van zou komen...maar wanneer wist ik niet.

Sylvia
Stel je eigen POD-systeem Starter Kit samen
Middels een aantal korte vragen, stelt u hiernaast heel eenvoudig de perfecte Starter Kit samen. De starterkit bestaat uit het device en twee heerlijke E-liquids naar keuze.
0%
Ik heb de overstap gemaakt
Na 40+ jaar te hebben gerookt, ben ik eindelijk overgestapt. Geen rokershoest meer en stank in huis. Hier zullen mijn kinderen en kleinkinderen heel erg blij mee zijn!
Dit is DE oplossing
Als het daadwerkelijk overstappen net zo prettig en gemakkelijk gaat als hoe wij in de winkel zijn geholpen, dan kunnen wij dit iedereen aanraden!
Ook de gemeente Amsterdam is om
Roken voor het gebouw, is vanaf nu verleden tijd!